Vilharica.si uporablja piškotke za anonimno beleženje obiskanosti strani s pomočjo Google Analytics. Sprejmi
 
 
 
 
 

Vilharca

Je hiša … z zidovi, streho in okni, sobami in hodniki …. In je dom, ki za zidovi nudi toplo zavetje in pod streho varnost, ki skozi okna spusti le sonce, temne oblake pa zadrži zunaj, ki v sobah nudi zatočišče, ko rabiš mir in tišino, na hodnikih pa priložnost, da srečaš prijatelje, s katerimi deliš najlepši čas življenja. Vilharca – študentska skupnost… tvoj dom stran od doma … tvoj dom v središču Ljubljane. TRENUTNO SO VSE SOBE ZASEDENE. Zbiramo prijave za pomladanski semester 2022.
 
 

Študentske sobe

  Vilharca je razdeljena v dve navidezno ločeni stanovanjske enoti, eno ločeno sobo in gasonjero. Stanovanjski enoti sestavlja skupaj 9 enoposteljnih, sodobno opremljenih sob s tremi velikimi kopalnicami s tuši in WC-ji ter dvema dodatnima samostojnima WC-jema. Dve sta manjši, ostale pa so velike. Vsaka enota ima svojo kuhinjo, obe pa skupen dnevni prostor. Dve sobi imata možnost povezave, za tiste, ki bi želeli imeti dve sobi oz. bi se želeli vseliti v paru.   Ločena soba je dvoposteljna in ima lastno kuhinjo in kopalnico. Garsonjera ima zakonsko ležišče ter ločeno kopalnico in kuhinjo. Vse sobe imajo kabelsko in brezžično internetno povezavo ter lasten hladilnik.
 
Najemnina vključuje:
  • vse stroške
  • brezplačni kabelski in brezžični internet
  • sanitarne prostore za 2-3 osebe
  • prostore za druženje in rekreacijo znotraj in zunaj
  • pralnico
  • čiščenje kopalnic, kuhinj, dnevnega prostora, hodnikov
  • parkirišče
  • sodelovanje pri vseh potencialnih dogodkih na Vilharci
Za doplačilo:
  • čiščenje sob
 

Skupni prostori

Skupni prostori so esenca Vilharce. Nudijo prostor za kuhanje, druženje, sprostitev, rekreacijo ali pa za razvoj novih idej in popestritve življenja v živi študentski skupnosti.

Manjši skupni prostor je neposredno zraven sob in je povezan z veliko kuhinjo. Večji skupni prostor je v kleti in sprejme večje število ljudi. Namenjen je rekreaciji, organizaciji različnih dogodkov, kreativnim delavnicam. V kleti je tudi skupna pralnica.

Poleg notranjih prostorov pa lahko stanovalci študentske skupnosti uporabljajo tudi zunanje površine, ki so idealne za žar, košarko ali pa le posedanje na soncu.
 

Lokacija

Vilharjeva 33, 1000 Ljubljana

Študentsko skupnost Vilharca najdete v Ljubljani na vogalu Vilharjeve in Črtomirove ulice na robu stanovanjske soseske Župančičeva jama, v kateri so trgovine, pošta, lekarna, bližina zdravstvenega doma... Hiša ima svoje parkirišče, zavarovano z zapornico. Stoji 100 m od glavne železniške in avtobusne postaje, 100 m stran od postajališč mestnih avtobusov 2, 12 in 27 ter 100 m stran od postaje javnega sistema koles Bicikelj. Dostop do večine fakultet je možen peš, s kolesom ali z mestnim avtobusom.

Vilharca je v neposredni bližini središča mesta in priljubljenih študentskih zbirališč, vključno z glavnim stičiščem alternativne in urbane kulture v Ljubljani – Metelkova mestom.
 
 
 
 

Najem in kontakt


 
Vilharca: študentska skupnost,
Vilharjeva 33
1000 Ljubljana

Email: info@vilharca.si
Telefon: 031 649 750

 
Design: Gašper Uršič. Renderji: Matija Kuzman. Development: Blaž Beuermann